måndag 26 juli 2010

TT

Någonstans nära hjärtat av stadsdelen står tre personer och talar med varandra. En av dem är där på arbete. De andra två har inte haft ett avlönat arbete på länge. Åtminstone inte en av dem som jag är ytligt bekant med. Vi bor i samma hus och jag blir därför nyfiken på situationen. Vi kallar honom Jörgen. B. Han har länge levt efter sin egen agenda och försörjt sig på kommunala medel och genom att ta andras saker. Sakerna kan t ex vara cyklar, arvegods och stereoanläggningar som han förvaltar en kort period och sedan säljer vidare. Hon som är där i arbete har en mikrofon i handen och representerar en rikstäckande nyhetsbyrå i Sverige.
Den pågående situationen i hjärtat av stadsdelen ser ut som en intervju . Den tredje personen har jag aldrig sett men han påminner på flera olika sätt om Jörgen. B . De liknar inte varandra med ansiktsdrag eller frisyr men åldern, stilen och språket är det samma.

Intervjun är snart över och jag skyndar fram till mikrofontjejen för att fråga vad det hela handlade om. Var det en del i dokumentären om ett liv? Hon svarar att så är inte fallet. Stockholm Pride börjar idag och hennes uppgift är att fråga personer på gatan om de avser delta i festivalen. De två männen hade varit ivriga att få bli intervjuade. Då de intervjuade var så tydligt påverkade av någonting skulle intervjun aldrig visas i TV. Hon hade sett det redan innan men berättar att ibland är det lättare att bara köra och sen klippa bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar